Aspocompilaiset lähtevät itse etsimään töitä Teuvalle

Teuvalla ei jääty ihmettelemään Aspocompin tuotantolaitoksen alasajoa. Sen sijaan päätettiin toimia ja luoda itse uusia työpaikkoja. Aspocompin entiset työntekijät kokoontuivat viime viikolla kuulemaan rekrytointitempauksesta, jonka tavoitteena on löytää mahdollisimman monelle korvaava työpaikka. Lähiviikkojen aktiivinen työskentely huipentuu torstaihin 23.4.2015, jolloin Aspocompin tilat täyttyvät Ammattilaiset Areenalla-tapahtuman myötä osaavista ammattilaisista ja kasvuhaluisista työnantajayrityksistä. 

Infotilaisuus Aspocompilla ja kampanjan käynnistys samantien!
Infotilaisuus Aspocompilla ja kampanjan käynnistys samantien!

Välittömästi 30 ammattilaista eli lähes koko Aspovompin porukka innostui tästä kampanjasta. Keskeisin rooli tempauksessa on työnhakijoilla itsellään. Yksi aktiivisesti mukaan lähtenyt Aspocompin työntekijä on Päivi Rantanen. – ”Näen tämän kampanjan vain positiivisena asiana. Ketään ei haeta kotisohvalta töihin, Rantanen kertoo ensitunnoistaan. – ”Näin nopea aikataulu mahdollistaa sen, että työporukkamme on vielä kasassa. Eli jollakin yrityksellä on nyt mahdollisuus saada meistä motivoitunut ja osaava työtiimi”, Päivi Rantanen jatkaa.

Työ on jo käynnistynyt haastatteluilla, joiden perusteella jokaisesta ammattilaisesta luodaan esittelykortti, jossa osaaminen ja kokemus tehdään näkyväksi. Ammattilaiset esitellään jo ennen huhtikuun tapahtumaa verkossa. He itse mahdollistavat tapahtuman, mm. kutsumalla yrityksiä mukaan ja konkreettisella tapahtumatuotannolla.

Porukasta on valittu ”soitteluporukka” ja  ”mediatiimi”, onpa löydetty pari blogin kirjoittajaakin, jotka kertovat kampanjan edistymisestä. Blogin löydät tästä klikkaamalla:

Aspocompin tuotantolaitoksen alasajon myötä Teuvalta lähti lähes 40 työpaikkaa, joten monenlaisia toimenpiteitä tarvitaan niiden korvaamiseksi. Uusia työpaikkoja uskotaan löytyvän aktiivisuudella. Satoihin potentiaalisiin yrityksiin otetaan puhelinkontakti. Tässä työssä on keskeisessä roolissa Aspocompin väki. Paikalle houkutellaan niin paikallisia, lähiseutujen kuin koko valtakunnan alueelta kasvuhaluisia yrityksiä, jotka voivat olla potentiaalisia työnantajia ja kiinnostuneita sijoittumaan Teuvalle.

Rekrytointitempauksen ja hankkeen taustatukena ovat Teuvan kunta, Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä, Aspocomp, SEK:n hallinnoima ja Etelä-Pohjanmaan liiton rahoittama Suupohjan systeemit-hanke sekä Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto.

lisätiedot Jaana Suksi/ SEK p. 040 5711305

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page