Teuvalla lämpiää lauantaina 50 siirrettävää saunaa – löylyistä voi nauttia vaikkapa puimurin sisällä!

MITÄ? 12. kerran järjestettävät Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajot
MISSÄ? Teuvan Luonto-Parrassa
MILLOIN? 27.-28.7.2018
MITÄ MAKSAA? Tapahtuma on ilmainen (auton pysäköinti 5 €)

Jos ei helteet ole vielä saaneet hikeä pintaan, niin tulevana viikonloppuna siltä ei voi enää ainakaan Teuvalla välttyä. Nimittäin Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajot, tuttavallisemmin Sauna-ajot, järjestetään jo 12. kerran Teuvan Luonto-Parrassa. Tapahtumassa yleisö saa vapaasti löylytellä 50 saunassa, jotka on rakennettu esimerkiksi vanhaan paloautoon, pieneen puimuriin, majakan muotoon tai isoon viinitynnyriin. Myös perinteikkäämpiä saunoja löytyy. Osa saunoista on ollut lämmittämässä vieraita jo tapahtuman aikaisemmilla kerroilla, mutta tänä vuonna mukana on myös 17 tapahtumalle uutta saunaa.

Sauna-ajoissa nähdään tänä vuonna 50 erilaista saunaa

Kökkätyöllä toteutettu koko perheen tapahtumaan sisältyy saunomisen lisäksi paljon muutakin oheisohjelmaa. Viikonloppu käynnistyy perjantai-iltana Teuvan keskustassa järjestettävällä saunaparaatilla, jossa tapahtumaan osallistuvat siirrettävät saunat esittäytyvät kulkueena. Saunaparaatin vastaanottajana toimii tänä vuonna teuvalaiset sukujuuret omaava Hollywood-tuottaja Bonita Pietila, joka on työskennellyt muun muassa Simpsonit-sarjassa.

Ei pelkkää löylyissä istumista

Lauantaina saunat ovat yleisön käytössä kello 12–23 tai niinä ajankohtina, kun kunkin saunan saunamajuri on päättänyt. Saunomisen lomassa onkin hyvä välillä tankata esimerkiksi Parramajan lounasbuffetissa tai Herefordin lähiruokaravintolassa. Alueen ohjelmalavalla nähdään muun muassa musiikkia, puheenvuoroja, huumoriesityksiä ja Lavis-jumppaa. Lapsille on tarjolla pomppulinnaa ja talutusratsastusta. Paikan päällä kävijöillä on myös mahdollisuus itse nousta lavalle esittelemään taitojaan.

Lavalla saadaan nähdä myös kosolti naiskauneutta, sillä sauna-ajojen yhteydessä valitaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Sauna-neito. Ehdokkaita nähdään lavalla useampaankin otteeseen, ja illan kruunaa voittajan palkitseminen. Esiintymisten lomassa yleisölläkin on mahdollisuus osallistua ohjelmaan esimerkiksi vihdanheittokilpailussa ja köydenvedossa. Jos saunoessa tykkää vihtoa, voi alueella väsätä oman saunavihdan paikan päältä löytyvistä värkeistä. Vihtapisteessä saa myös vinkkejä Erkki Kalliomäeltä, jos niitä tarvitsee.

Jos alkuillasta saunominen alkaa riittää, ehtii hyvin vielä tuulettumaan Kaarihoville, jossa pannaan jalalla koreasti Saunatansseissa kello 20.30 alkaen. Ja jos saunomisinto iskee seuraavana päivänä uudelleen, on sunnuntaille järjestetty kello 10 alkava aamusauna.

Lisätietoa tapahtumasta:
Tapahtuman nettisivut
Lista osallistuvista saunoista (sauna-ajot.com)
Ohjelma (sauna-ajot.com)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *