SIENIRETKI 31.8.2018

Lähde sieniretkelle Ruokamessujen aikaan!

Opi tunnistamaan ruokasienet sieniretkellä Ruokamessujen aikaan. Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät maksuttoman sieniretken perjantaina 31.8. Kauhajoella. Retken vetää ruoka-asiantuntija sekä kauppasieni- ja luonnontuoteneuvoja Asta Asunmaa.

 

Vaikka kesä on ollut kuiva, kaikkea toivoa ei kannata vielä menettää. Tatteja ja haperoita nousee kyllä, jos vain lämpimät säät jatkuvat ja saadaan sopivasti sateita, Asta vinkkaa. Tatit voi valmistaa kermassa muhennettuna, herkku-, punikki- ja kangastatit voi myös viipaloida pihveiksi. Haperot voi kuivata uunissa snackseiksi tai tarjota muhennoksena perunan kanssa. Jos sieniä löytyy yli oman tarpeen, kannattaa selvittää, ostaako joku tuoreita sieniä, vai kannattaisiko ne keittää ja suolata, jolloin ne voisi myydä esim. ravintolaan paremmalla hinnalla.

 

Sienten lisäksi luonnosta voi kerätä vielä syksyllä tuoretta nokkosta (jos vanha kasvusto on niitetty aikaisemmin), sekä pihlajanmarjoja. Nokkosta Asta käyttää lättytaikinaan tai muskotilla maustettuun valkokastikkeeseen sekä valmistaa pestoa. Pihlajanmarjoista voi valmistaa vaikka mehua, likööriä, hyytelöä tai marmeladia. Mehu soveltuu hyvin mm. lihan marinointiin etikan asemesta ja likööriä voi nauttia jäätelön kanssa.

 

ProAgria Etelä-Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaiset toteuttavat Villiruoka valuutaksi -hanketta Suupohjan alueella 1.7.2017 – 31.12.2018. Hanke toteutetaan EU:n maaseuturahaston tuella. Hankkeessa toivotaan, että yhä useampi innostuisi lähtemään metsään ja osaisi hyödyntää luonnon antimia, jotka sitten muuttuvat valuutaksi, eli verottomaksi tuloksi. Jos haluat sieniretken omilla kulmillesi, Astaan voi ottaa yhteyttä.

 

Lisätietoja: Asta Asunmaa, p. 040 5929 226 tai asta.asunmaa@maajakotitalousnaiset.fi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *