Karijoen Rompepäivillä juhlavuosi

MITÄ? Karijoen Rompepäivät / Perinnepäivä
MISSÄ? Karijoen keskustassa
MILLOIN? 13.-14.7. kello 9-16

Karijoen Rompepäivät on ilahduttanut niin karijokelaisia kuin muutakin alueen väkeä jo kymmenen vuoden ajan. Koko perheelle suunnattu tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan heinäkuun puolivälissä, 13.–14.7.  Ajatus tapahtuman perustamisesta lähti, kun havaittiin tarvetta kesätapahtumalle, jossa olisi tarjolla jokaiselle ikäluokalle jotain.

– Pohdittiin, mitä voitaisiin tehdä, että Karijoellekin saataisiin koko perheen kesätapahtuma. Päätettiin itse tarttua toimeen ja järjestää tällainen rompepäivä, kertoo tapahtuman järjestelyissä alusta asti mukana ollut Ahti Rinne.

Ei enää ainoastaan rompetta

Täysin ilmainen tapahtuma onkin vakiinnuttanut paikkansa Karijoen kesäohjelmassa, vaikka tänä päivänä tapahtumaa voitaisiin kuvailla ennemmin perinnepäivänä. Vanhaa tavaraa on kuitenkin edelleen runsaasti näytillä.

– Vähitellen mukaan tulleet työnäytökset ovatkin nykyään melkeinpä koko tapahtuman pääasia, Rinne pohtii.

Aikaisempina vuosina on nähty esimerkiksi villan kehruun ja puunveiston työnäytöksiä. Näytökset tarjoavat tärkeää perinnetietoa siitä, miten ennen Suomessa on eletty.

Rompepäivillä on esillä monenlaisia vanhoja kulkupelejä. Kuva: Janina Länsimäki

Tänäkin vuonna tapahtumassa voi perinteisten työnäytösten ohella ihastella muun muassa vanhoja ajoneuvoja, traktoreita ja työkoneita. Lisäksi tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden kirppislöytöjen tekemiseen ja muun muassa poneihin tutustumiseen, kun Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää tapahtuman yhteydessä niin kirpputorin kuin maatalousnäyttelynkin.

Karijoen keskustassa heinäkuun puolessavälissä kulkevat eivät voi olla huomioimatta kylän raittia valtavaa tapahtumaa.

– Samaan aikaan järjestettävien Kristiinankaupungin markkinoiden kävijöiden kannattaa pistäytyä samalla reissulla myös Karijoella, täällä viihtyy varmasti koko perhe, Rinne neuvoo.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *