PAPPILANKANGAS, paikka luonnon helmassa


pappilankangas

Teuvalla, Karijoelle menevän tien varressa on kyltit, Hiihtomajantie jaPappilankangas. Kun ajat pihaan löydät itsesi kangasmaastoisesta mäntymetsästä ja paikasta, jota Teuvan Rivakan Kirkonkylän kyläosastolaiset hoitavat suurella sydämellä.

52-vuotias Pappilankankaan hiihtomaja on rakennettu talkoohengessä. Majaa on vuosien saatossa remontoitu ja hoidettu kunnioittaen perinteitä ja entisten aktiivien ahkeraa työtä. Hiihtomaja sijaitsee seurakunnan maalla, joten hyvältä perustalta on helppo ponnistaa ja tehdä liikunnan ja ulkoilun hyväksi työtä, ja kohdata  Pappilankankaan ystäviä,  vauvasta – vaariin.

Pururataa avautuu  valaistuna n.3km. Lunninlenkillä voit osallistua liikuntakampanjaan kolmen, kuuden ja kymmenen kilometrin matkoilla touko-lokakuun ajan ja olla näin arvonnassa mukana.

pappilankangas-3358-psuovaara

Kesäaikaan myös Pappilankangas- / Markkinahölkkä ja maastojuoksutapahtumat keräävät kaikenikäiset lenkkeilijät yhteen. Talkoovoimin ajettuja hiihtoreittejä löytyy yli 30km. Pappilankangas on myös yhteydessä Suupohjan reitistöön, josta avautuu talvisin latuja ja kesäisin vaellusreittejä n.70 km.

Lapsille on oma ”hiihtostadion”, Pupu-, Orava-, Tonttu- ja Karhulenkkeineen. Nappula- ja Nuorisohiihdoista onkin tullut koko suvun hiihtotapahtumia…leppoisassa hengessä, ilman kiirettä ja toisiamme kohtaan hienosti käyttäytyen ja kannustaen vietämme päivää läheisten kanssa ulkoillen.

Öinen ulkotulin valaistu Roumion lenkki Karvahuulen laavun kautta hiihtomajalle on tunnelmallinen hiihtoretki  sinulle ,joka haluat uusia elämyksiä.

karvahuuli-4148-psuovaara

Karvahuulen laavu on niin  mukavan matkan päässä majasta, että perheretkeilypaikkana se on aivan mainio…Seppo Seikkailijakin on siellä sukinut karvahuultaan.

Kulttuuritapahtumina ovat valokuvanäyttelyt, ja joka kesäiset Yhteislaulutilaisuudet. Majalla harjoittelee  myös  laulukuoro: Majan Laulajat. Kaikenlaista mukavaa sitä ”Kankaan kisakoneisto” järjestelee liikkujien iloksi, tietoa löytyy osoitteesta www.pappilankangas.com  ja www.facebook.com/pappilankangas

pappilankagas_8881

Kaikessa liikuttamisessa haluamme korostaa että…Tärkeintä ei ole voitto vaan osallistuminen…tämä mottomme tarkoittaa sitä,  että jokainen osallistuja / liikkuja on yhtä tärkeä.  Pappilankankaalle on painettu  oma mitali mutta se ei käy Kökkähenki: Nestori, Vihtori, Valdemar, Onni Aleksanteri Pappilankankaalle. Sillä isot puusukset, joilla Nestori hiihtää vaatii kaulaan myös oman ison mitalin.

talkoot-4169-psuovaara

Näinhän se on että ei mikään tässä maailmassa onnistu yksin. Talkooporukan yhteen hiileen puhaltaminen on helppoa kun yhteistyö Teuvan kunnan,, Seurakunnan, Rivakan sekä yritysten, yhteisöjen ja yksityisten henkilöiden kanssa toimii hienosti. Viime vuosina on Suupohjan Kehittämisyhdistyksen tuella  hiihtomajan ympäristö kohentunut  huimasti…esim Muksujen metsä ,  hirsilato, terassi ja  Vanuttelupaikka ym saavat hymyn suupieleen ja intoa ideoida uutta.

Joten Tervetuloa Pappilankankaalle toivottavat: Kirkonkylän kyläosaston plsta: ”vapaaehtoisyrittäjät”: Kaisu ja Veikko Viljanmaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *