Markkinahölkkään vie lenkkareiden tie

Sadat jalkaparit tömistelevät maata punaisen hiihtomajan pihamaalla Teuvalla. Ilmassa on lievästi sanottuna suuren urheilujuhlan tuntua, kun mäntymetsän siimeksessä lenkille lähtöä odottavat niin isot ja pienet suupohjalaiset kuin kesävieraatkin. Kesäkuinen perjantai-ilta vaalii vuosikymmeniä jatkunutta perinnettä, jossa yhdistyy luonto, liikunta ja leppoisa yhdessäolo.

Markkinaviikonloppu on vuosikymmeniä startannut Teuvalla hölkäten. Vuosina 1982-2003 Teuvalla juostiin Tanssilava Kaarihovin maastoissa Nevala-hölkkä. Nykyisin Pappilankankaan isäntäparina toimivat Kaisu ja Veikko Viljanmaa olivat Nevala-hölkässä töissä joka kesä. Pappilankankaalla puolestaan on menneinä vuosina juostu Lunninlenkki nimisessä tapahtumassa 27 kertaa. Kun Nevala-hölkkä ja Lunninlenkki loppuivat vuonna 2003, koki Veikko sydämen asiakseen jatkaa hölkkäperinnettä Pappilankankaan maastoissa. Nykymuodossaan tapahtuma tunnetaan Markkinahölkkänä, joka järjestetään tulevana viikonloppuna 14.kerran. Hölkkä, kuten niin moni muukin suupohjalainen kesätapahtuma on talkoohengen taidonnäyte. Markkinahölkän mahdollistaa tapahtumaan sitoutunut Rivakan Kirkonkylän kyläosaston porukka. Tapahtuman sponsoreina toimivat Teuvan, Karijoen ja Isojoen kunnat sekä useat yritykset.

– Kiitoksia hölkkääjiltä tulee erityisesti lenkeistä, kangasmaastoista, reittien merkkauksista, ja Pappilankankaan yleisestä tunnelmasta, Kaisu kertoo. – Osallistujat ja kannustusjoukot ovat kuitenkin tärkeimmät, hän jatkaa ja odottaa ilolla kohtaavansa tänäkin vuonna vanhoja ja uusia osallistujia.

Osallistujien määrä on kasvanut vuosien varrella tasaiseen tahtiin, tehden Markkinahölkästä Suupohjan suurimman hölkkätapahtuman. Markkinahölkkä tarjoaa tunnelmallisen illan kaikille juoksun tai vaikkapa sauvakävelyn ystäville vauvasta vaariin.  Hyvin hoidetut reitit kuljettavat hölkkääjiä pururadoilla, metsäautoteillä ja metsäpoluilla keskellä kauniita metsämaisemia. Hölkän jälkeen voi piipahtaa saunassa turisemassa ja kertaamassa lenkin tunnelmia kanssahölkkääjien kanssa.

Osallistumismaksun maksamalla pääsee mukaan arvontaan, jossa pääpalkintona on tänä vuonna Teuvan Mökki-ja Sorvituotteen koottava sauna tai vaihtoehtoisesti perävaunu. Kaikki osallistujat kuitenkin huomioidaan, sillä kunkin sarjan kolme parasta pokkaa pystin ja jokainen osallistuja saa mukaansa hölkkämitalin.

Tapahtuman järjestäjät lähettävät lenkkitossuterveisiä, ja toivottavat kaikki sydämellisesti mukaan hölkkään!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *