Keskustelutilaisuus pajutuotannosta tiistaina 27.11 klo 17.00 Kauhajoella

PAJUA PELTOON!

Paju on Suomen nopeakasvuisin ja huokoisin puulaji. Sen kuoren kuidut ovat aivan erityiset ja puuaineen huokosjakauma poikkeaa merkittävästi muista puulajeista. Pajun viljelykierto on 2-3 vuotta samalla taimella jopa 20 vuotta, pajuviljelmät toimivat ravinne- ja hiilinieluina voimakkaan kasvun takia.

Pajusta saadaan erityistä biohiiltä. Biohiili parantaa erilaisia kasvualustoja ja sillä voidaan puhdistaa erilaisia matalaravinteisia vesiä helposti ja edullisesti. Pajua tutkitaan aktiivisesti mm VTT:ssä, Lukessa, Aalto-yliopistossa, SLU:ssa Ruotsissa. Pajussa on potentiaalia erilaisiin uusiin biotuotteisiin.

Järkevä pajutuotanto tulee olla alueellisesti keskittyä. Silloin urakoinnit ja jatkojalostaminen on tehokasta. Pajutuotanto on yksi vaihtoehto turvepohjaisten peltojen ja vanhojen turvetuotantoalueiden muuttamiseksi hiilipäästöjä tuottavasta alasta hiilensitojaksi.

Tule kuuntelemaan oikeaa ja suoraa puhetta pajutuotannosta. Yksinkertaista tuotto-kululaskentaa myös tarjolla. Illan tilaisuudessa puhumassa: Markku Suutari / Carbons Finland Oy, Olli Forstén / Suupohjan einkeinotoimen kuntayhtymä, Hanna Kekkonen, Luke

Aika: tiistai 27.11.2018 klo 17.00
Paikka: Teknologiakeskus Logistia, Inno-labra, Kauhajoki
Järjestäjät: Suupohjan elinkeinoyhtymä, Carbons Finland Oy
Lisätietoa: Olli Forsten, 040 7085515, Markku Suutari 0500 551954

ilmoittautumiset 26.11.2018 klo 15:00 mennessä merja.akseli@suupohja.fi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *