Juoksutapahtumat iso osa Karijoen kesää

Karijoki tarjoaa juoksua harrastaville ja siitä kiinnostuneille kesän aikana monipuolisen kattauksen erilaisia juoksutapahtumia. Matkoja ja maastoja löytyy laaja-alaisesti niin tosissaan urheileville kuin huvikseen hölkkäävillekin.

Viime viikonloppuna juostu Kolmen kunnan juoksu starttasi Karijoen juoksukesän. Seuraavaksi olisikin luvassa hieman pidempää matkaa, kun tulevana sunnuntaina Karijoen teillä juostaan maratonmatkoja.

Joka toinen vuosi järjestettävä ja viidettä kertaa juostava Karijoki Maraton kilpaillaan sunnuntaina 22.7. Karijoen Tapparan järjestämä tapahtuma tarjoaa täyden maratonmatkan lisäksi puolimaratonin, kymmenen kilometrin ja viiden kilometrin juoksumatkat. Maraton on mahdollista juosta myös viestinä, jossa on oman valinnan mukaan kahdesta kuuteen juoksuosuutta.

Maratonjuoksijoita voi kannustaa Karijoella tänäkin kesänä. Kuva: Jani Vaili

Tapahtuman lähtöpaikkana toimii Karijoen koulukeskus, ja juoksut starttaavat kello 11. Matkat koostuvat noin kahdeksan kilometrin lenkistä ja reitit ovat virallisesti mitattuja. Tapahtumassa ei ole aikarajoja, mikä mahdollistaa matkoihin osallistumisen myös kävellen. Maratonin ja puolimaratonin suorittaneet palkitaan.

Elokuussa siirrytään maastoon

Elokuussa on mahdollista päästä testaamaan juoksukuntoaan myös maastossa, kun perinteikäs Myrkyn maastohölkkä juostaan perjantaina 10.8. Myrkyn vapaa-ajankeskuksen läheisyydessä.

Hölkkämatkan pituus on yhdeksän kilometriä ja miehille, naisille, tytöille ja pojille on omat sarjat. Näiden lisäksi löytyy yleinen kuntosarja, jossa ei oteta juoksijoille aikaa. Myrkyn kyläyhdistyksen järjestämä hölkkä juostaan vaihtelevassa maastossa, joka sisältää niin vanhaa ratapohjaa, metsäautoteitä kuin metsäpolkujakin.

Lisätietoja tapahtumista:

  • Karijoki Maraton: Erkki Viitikko erkki.viitikko@nic.fi puh. 040 593 6581 (myös ilmoittautumiset)
  • Myrkyn maastohölkkä: Myrkyn nuorisoseura puh. 0500 766 608
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *