Isojoella tiedossa tapahtumantäyteinen viikonloppu

Viime vuonna ensimmäistä kertaa uutena kokonaisuutena toteutettu Isojoen Raitilla -tapahtuma järjestetään jälleen heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.-8.7.

Useiden paikallisten järjestäjätahojen yhteistyöllä organisoitu tapahtuma sisältää ohjelmaa runsaasti koko viikonlopun ajalle. Tapahtumaviikonloppu starttaa perjantai-iltana, jolloin juostaan perinteikäs Kangasjärvi-juoksu. Pienemmälle väelle toteutetaan limudisko Ekin Suulilla, jonne ovat tervetulleita kaikki 6–12-vuotiaat.

Lauantaina on luvassa tutut markkinat jo kunnioitettavan 36:nnen kerran. Isojoen Koulukolmion ja monitoimitalon alueella järjestettävässä tapahtumassa on varmasti kaikille joitain näkemisen ja kokemisen arvoista.

– Torimyyjien lisäksi markkinoilla on mahdollista tutustua vanhoihin kulkuneuvoihin, ekoaseammuntaan ja pyörähdysautoon, jossa havainnollistetaan turvavyön tehokkuutta. Lisäksi markkinoilla on muun muassa sahtiteltta ja kyykkäottelu sekä lapsille seurakuntanuorten järjestämänä pomppulinna ja muuta kivaa ohjelmaa, kertoo järjestäjätahoihin kuuluvan Lions Clubin jäsen Reijo Mikkola.

Lauantaina SuuliAreenalla on mahdollista päästä tutustumaan paremmin Lauhanvuoren Geopark-hankkeeseen.  Paikan päällä aihetta esittelemässä ja siitä puhumassa ovat muun muassa Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen, Isojoen uusi kunnanjohtaja Juha Herrala, Geopark-hankkeen projektipäällikkö Terttu Hermansson ja alueen yrittäjiä.

– Tarkoituksena on luoda keskustelua siitä, miten tällainen Geopark-alue voisi hyödyntää koko aluetta, Mikkola avaa.

Lauantai-iltana on aikuisemman väen vuoro vallata Ekin Suulin lava, kun vuorossa on perinteikkäät tanssit. Tekemistä löytyy myös sunnuntaille, sillä kotiseutumuseo on avoinna ja sen ulkoalueella on mahdollista tutustua vanhoihin työtapoihin ja ulkoleikkeihin.

Viikonlopuksi luvattu hyvä sää kannattaa siis hyödyntää lähtemällä nauttimaan Isojoen tarjonnasta!

Isojoen Raitilla -tapahtumaan kuuluvat myös perinteikkäät markkinat
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *