100 päivää sataan

Elokuun viimeinen viikonloppu on Yhdessä-viikonloppu. Samalla käynnistyy juhlavuoden lähtölaskenta, kun jäljellä on enää sata päivää maamme satavuotisjuhlaan.

Lauantaina 26.8. Yhdessä- ja Sata päivää sataan –teemojen ympärille rakentuu Suupohjassakin monien tapahtumien viikonloppu. Lauantaina juhlan aihetta riittää, sillä silloin vietetään myös Suomen luonnon päivää. Tällöin Suomesta tulee maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputtaa luontonsa kunniaksi.

 

 

Puhdas luonto ja luonnon rauha eivät ole itsestäänselvyys vaan  juhlan aihe

Suupohjan alueella Suomen luonnon päivän yhteiseen juhlintaan ja lipunnostoon voi osallistua Isojoella Lauhanvuorella, tai Kauhajoella Kauhanevalla. Kuorot laulavat ympäri maan kauneimmissa konserttisaleissa, eli kansallispuistoissa ja muissa luontokohteissa. Meillä Suupohjassa kuoroja voi kuulla Isojoella, jossa esiintyy Parkanon lapsikuoro. Kauhajoella säveliin sukelletaan Karvian naiskuoron johdolla.

Suomen luonnonpäivää 2017 voit juhlia myös nostamalla lipun kotipihan salkoon, pukeutumalla sinivalkoisiin vaatteisiin, kuvaamalla kauniin maiseman, koristelemalla päivä pikkulipuilla tai vaikka leipomalla sinivalkoisen kakun.

Kuvaa kauniita Suupohjan maisemia, ja jaa tunnelmat sosiaalisessa mediassa #Suupohja #liputanluonnolle #luonnonpäivät.

Kaikkien 16.-30.8. välillä Instagramiin jaettujen kuvien kesken arvotaan kymmenen voittajaa. Voittajat arvotaan 1.9. ja heihin otetaan yhteyttä Instagramin kautta syyskuun aikana. Palkinto toimitetaan voittajalle Suomessa erikseen sovitulla aikataulla.

Kilpailuun osallistuneita kuvia käytetään sosiaalisessa mediassa liputustunnelmien jakamiseen ja voittajien nimet julkistetaan arvonnan jälkeen. 

Kilpailun järjestää Luonnon päivät -hanke, joka myös pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.

 

 

Teuvalla puolestaan yhdistetään historia nykyhetkeen. Tiet kohtaavat Pappilantien ja Pitkäntien risteyksessä, kun Lauri Ingmanin syntymäpaikan ja Erikkilän pappilan muistokiven paljastuksen ja Ingman-seminaarin merkeissä juhlitaan yhdessä.

Monien tapahtumien päivän voi päättää pistämällä jalalla koreasti Teuvalla, Kaarihovin päättäjäistansseissa.

Sunnuntaina vaalitaan seudun arvokasta ympäristöä

Juhlaviikonlopun tapahtumat jatkuvat sunnuntaina, kun Hyypänjokilaakson Patikka kutsuu ulkoilemaan valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Kyseessä on jokasyksyinen tapahtuma, joka kannustaa ihmisiä toimimaan oman kulttuuriympäristönsä ja -perintönsä omaleimaisuuden puolesta ympäri koko Euroopan.

Karijoen kotiseutumuseolla puolestaan tapahtuu klo 13 alkaen Erkki-Jussi Koivuluoman ja Vähärivisten johdolla.

Kurkista tarkemmat tiedot viikonlopun annista täältä http://tapahtumat.suupohja.fi/.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *