Menestyvä seutukunta tarvitsee kasvuhakuisia yrityksiä

Elinvoimainen seutukunta muodostuu mm. kilpailukykyisestä ja kasvavasta yrityskannasta, työvoiman saatavuudesta, riittävästä osaamisesta sekä julkisten ja kaupallisten palveluiden yhdistelmästä. Elinvoimaisuuteen kuuluu lisäksi monia muita tekijöitä.

Suomen Yrittäjät, Finnvera sekä työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee kaksi kertaa vuodessa Pk-yritysbarometrin, joka kuvaa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa ja taloudellista toimintaympäristöä. Vuoden 2017 syksyn pk-yritysbarometrin mukaan Suupohjan yrittäjien usko tulevaisuuteen horjui. Tämä tuli kaikille yllätyksenä. Yrittäjät tarvitsivat tukea ja uskon vahvistusta toiminnalleen.

Julkisen sektorin (SEK) tehtävänä on auttaa yrityksiä ja luoda menestymisen mahdollisuudet liiketominnalle. Vuonna 2017 ja 2018 Suupohjan seutukunnassa on järjestetty Suupohjan Kasvupolku-tapahtumat, joiden avulla autetaan kasvuhakuisia yrityksiä kasvamaan. Tapahtumat ovat saaneet myönteisen vastaanoton.

Meriteollisuuden alihankintaverkosto tarjoaa laajat mahdollisuudet seudullisille alihankintayrityksille, joiden toimialakirjo on laaja. Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä hallinnoi Seutu-ohjelma hanketta, jonka yhtenä tehtävänä on kartoittaa alueen yrityksille oikeita kontakteja meriteollisuuden toimialalta. Vuoden 2018 helmikuussa joukko suupohjalaisia yrityksiä lähti SEK:n edustajien kanssa kohti Mayerin Turun telakkaa. Tutustuminen avasi kaikkien silmät niistä mahdollisuuksista, joita meriteollisuus tarjoaa.

15.2.2018 julkaistiin kevään 2018 Pk-yritysbarometrin raportti. Raportin mukaan Suupohjan seutukunta oli noussut muiden Etelä-Pohjanmaan seutukuntien tasolle ja usko omaan tekemiseen oli palannut.

 

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä

Elinkeinojohtaja Olli Forstén

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *