Kehitys jumissa? Avaimet yhteistyössä

Viime syksynä starttasi Suupohjan elinvoiman johtamisen hanke, jonka toimenpiteillä vahvistetaan seutukunnan elinvoimaa ja parannetaan kuntien edellytyksiä selviytyä nyt käsillä olevista ja lähivuosina tulevista muutoksista. Yhtenä hankkeen tavoitteena on kehittää ja käynnistää uutta seudullista yhteistyötä yli sektori- ja kuntarajojen.

 

Ensimmäisiksi kehittämisen kohteiksi valittiin sivistyspalveluista kirjastonjohtaminen sekä vapaa-aikapalvelut eli kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalvelut, joissa nähtiin kiireellisimmät kehittämistarpeet palvelujen turvaamiseksi henkilöstön eläköityessä. Kirjastojen sekä vapaa-aikapalvelujen vastaavista viranhaltijoista ja sivistysjohtajista koostuvat työryhmät aloittivat tammikuussa pohdinnan, miten toimintojen johtamista ja hallintoa voitaisiin kehittää ja mikä olisi tulevaisuuden johtamismalli. Näkökulmana pohdinnalle oli asiakkaan eli kuntalaisen tarvitsemien palvelujen säilyminen.

Työryhmissä kehittämisen lähtökohdaksi otettiin seudullinen yhden johtajan malli. Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa kaikissa neljässä kunnassa ei olisi omaa kirjastonjohtajaa tai vapaa-aikapalveluiden  johtavaa viranhaltijaa, vaan yksi seudullinen hallinnosta vastaava henkilö, sekä kunnittain tarvittava määrä muita työntekijöitä. Lisäksi kulttuuripalvelut, joka tällä hetkellä osassa kuntia kuuluu kirjastonjohtajien työnkuvaan ja osassa vapaa-aikapalveluihin, saisi ansaitsemansa vastuuhenkilön.

Turvaisiko tämä sitten kuntalaisten  tarvitsemat palvelut tai toisiko mitään lisäarvoa?  Vastaus on kyllä ja kyllä.

Ensinnäkin, missään kunnasta kuntalaisen lähipalveluja ei olla heikentämässä näiden työryhmien toimesta. Seudullisessa yhden johtajan mallissa resursseja vapautuu hallinnosta asiakaspalveluun eli siihen työhön, joka asiakkaalle näkyy selvimmin; kirjaston asiakaspalveluun, nuorten ohjaukseen, liikuntapaikkojen kehittämiseen sekä liikunta- tai kulttuuritapahtumien järjestämiseen.

 

Toisekseen asiakas voittaa myös siinä, että hallintoon keskittyvä viranhaltija pystyy paremmin panostamaan palvelun kehittämiseen. Tämä tarkoittaa viimekädessä parempia palveluja ja tehokkaampaa toimintaa. Näkyvän toiminnan taustalla oleva hallintohan on usein asiakkaalle huomaamatonta – ainakin niin kauan kuin se toimii hyvin.

 

Viranhaltijoista koostuneet työryhmät pääsivät alkuvuodesta nopeasti samansuuntaiseen näkemykseen seudullisesta tavoitetilasta. Yhden johtajan mallit ovat nyt valmistelussa ja työryhmien tavoitteena on, että kesäkuun alussa kunnille voidaan antaa ehdotus kirjastopalvelujen ja vapaa-aikapalvelujen seudullisesta hallinnosta. Nähtäväksi jää, kuinka luottamushenkilöt aikanaan suhtautuvat esitykseen esimerkiksi yhteisestä kirjastonjohtajasta. Toivottavasti siinä vaiheessa löytyy yhteistä tahtoa kuntalaisten palveluiden säilyttämiseksi ja parantamiseksi, eivätkä keskustelun keskipisteeseen nouse omasta johtajasta kiinnipitäminen tai erilaiset organisaatiokaavioleikit.

Karijoen kunnanjohtaja Marko Keski-Sikkilä

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *