Arvot mekin ansaitsemme

Viime kesäkuussa alkanut valtuustokausi alkaa olla siinä vaiheessa, että näihin aikoihin kunnissa ryhdytään julkaisemaan päivitettyjä kuntastrategioita. Strategiatyöhön on sitoutettu eri tavoin kuntalaisia, kunnan työntekijöitä, päättäjiä ja sidosryhmiä. Jokainen kunta tekee työtä omista lähtökohdistaan, jotka voivat periaatteessa olla mitä tahansa selviytymistaistelun ja vauhtisokeuden väliltä.

Strategioissa määritellään kunnan arvot, missio ja visio. Kuntien strategioita lukiessa nämä saattavat joskus kuulostaa turhilta korulauseisilta latteuksilta. Niiden määrittelyssä on kuitenkin kyse siitä, että yhdessä hyväksymme, mitkä tekijät meitä ohjaavat tehtävissämme ja mihin suuntaa haluamme kuntaamme kehittää. Strategiassa onkin kyse siis siitä, ohjataanko kunnan toimintaa suunnitellusti haluttuun suuntaan vai ajelehtiiko kunta vain päätöksestä päätökseen ilman yhteistä selkeää päämäärää.

Kunnan arvoilla tarkoitetaan niitä periaatteita, joiden tulisi näkyä kunnan arjessa eli työntekijöiden päivittäisessä toiminnassa, johtamisessa ja päätöksenteossa. Kunnan yhtenä arvona voisi olla esimerkiksi tahto tehdä yhteistyötä, vaikka se täysin itsestäänselvyydeltä kuulostaakin. Yhteistyön tekemisen tahto voi kuitenkin olla niitä ensimmäisiä arvoja, joista lipsutaan, kun kuntataloudessa alkaa mennä huonosti. Kun arvot on kirjoitettu ja yhteisesti hyväksytty, niiden pitäisi vääjäämättä näkyä toiminnassa ja päätöksenteossa jokapäiväisinä tekoina, oli tilanne mikä tahansa.

Suupohjassa hyväksyttiin seutustrategia pari vuotta sitten. Siinä seutukunnan arvoja ei ole varsinaisesti määritelty, mutta ne löytyvät strategiatekstin riveiltä ja rivien välistä. Keskeisinä arvoina Suupohjassa on kuntien tahto tehdä yhteistyötä ja tahto säilyä itsenäisinä kuntina. Tämä sanotaan selkeästi seutustrategian lauseessa ”Kunnat toimivat itsenäisinä yksikköinä, mutta tilanteen mukaan syvenevään yhteistyöhön pyrkien”.

Tuota lausetta, jota arvoiksi voisi kutsua, on Suupohjassa toteutettu melko hyvin. Ehkä tuorein esimerkki siitä on aikaisemmin julkaistussa kirjoituksessa ”Kehitys hukassa? Avaimet yhteistyössä” esitelty Suupohjan kirjastonjohtamisen ja vapaa-aikajohtamisen seudullinen kehittäminen. Tuon kehittämistyön tavoitteena on, että palvelut ja toiminta säilyvät jokaisessa kunnassa, mutta hallinto hoidetaan keskitetysti. Kirjastojen ja vapaa-aikapalvelujen johtajat ovat kevään aikana tehneet yhdessä sivistysjohtajien kanssa hyvää kehittämistyötä, joka toukokuun aikana etenee kunnille annettavaan päätösesitykseen.

Ensi kesänä sitten punnitaan, onko kunnissa todella omaksuttu seutukunnan yhteinen arvo, yhteistyöhön pyrkiminen, kun kuntien kirjastojen ja vapaa-aikapalvelujen johtamisen yhteistyömallista luottamuselimissä päätetään.

Marko Keski-Sikkilä kunnanjohtaja, Karijoki
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *