Kauhajoella jälleen Kaveriviikko ystävänpäiväviikolla

Kauhajoella vietetään järjestyksessään toista Kaveriviikkoa ystävänpäiväviikolla

MLL:n Kauhajoen yhdistys on haastanut jälleen eri tahoja tekemään kaveriviikkoa Kauhajokisille lapsille ja nuorille ystävänpäiväviikoksi eli 13.–19.2.2017. Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Kaveriviikko on valtakunnallisen Mannerheimin Lastensuojeluliiton lanseeraama toimintamalli, jonka toteuttamisessa paikallinen yhdistys on koordinointivastuussa.

Kaverisuhteilla on suuri merkitys lapsen ja nuoren kasvulle, sosiaalisille taidoille ja hyvälle itsetunnolle. Kavereiden kanssa koetaan yhteenkuuluvuutta, onnistumisia ja iloa. Päästäkseen ryhmään ja löytääkseen siinä paikkansa lapsi tarvitsee kaveritaitoja: taitoa kuulla toisia, ilmaista itseään sekä toimia rakentavasti vuorovaikutustilanteissa. Paikallinen Kaveriviikko tarjoaa oivan mahdollisuuden harjoitella kaveritaitoja – periaatteessa jokainen viikko voi olla kaveriviikko.

Kaveriviikolla lujitetaan alueellista yhteistyötä ja edistetään yhdessä lasten kaveritaitoja. Yhteinen tekeminen tuo toisten tekemää työtä tutummaksi, lisää luottamusta ja herättää aikuisia välittämään yhteisesti. Kaveriviikolla on mahdollista tehdä monenlaista mukavaa, mutta sen ei tarvitse olla mitään isoa ja työllistävää. Tekeminen voi olla pieniä tekoja esimerkiksi kouluilla, päiväkodeissa, nuorisotiloissa, kirjastossa tai järjestöissä, kuten esimerkiksi ystävällisyyshaasteita, viestejä lapsilta aikuisille, kaveritaitoaiheisia tukioppilastunteja, oppilaiden ohjaamia virikevälitunteja, keskusteluja kaveruudesta.

Kaveriviikon maanantaina 13.2.2017 klo 17.30 Bio Marlon tarjoaa leffaillan, johon kaverit pääsevät kaksi yhden hinnalla katsomaan kaikenikäisten suosion saavuttanutta Sing -animaatiota. Virkku on mukana tarjouksellaan kaksi yhden hinnalla uimaan tiistaina 14.2.2017. Räimiskä sekä Nuorisovaltuusto järjestävät kaveriaiheisia tempauksia, mm. ”Hymyile mulle!” –instagramhaaste. Kauhajoen ABC:lle pääsee Kauhajoen MLL:n jäsenkorttia esittämällä ruokailemaan koko Kaveriviikon ajan siten, että ruokailevan aikuisen seurassa alle 12-vuotias lapsi syö noutopöydästä ilmaiseksi. Keilahalli tarjoaa kavereille keilausta 10€/h 13.-19.2.2017. Kirjastossa voi askarrella kortteja kavereille. Koulut ja eskarit osallistuvat Kaveriviikolle muun muassa rusettiluistelun, MLL:n kaveripassin, toivekonsertin ja halipäivän toteuttamisen myötä. Tarkempaa tietoa Kaveriviikon tapahtumista Kaveriviikko Kauhajoella -facebooksivuilta tai Kauhajoen MLL:n omilta nettisivuilta.

Johanna Koivuniemi                                                      Jenni Katajisto

Puheenjohtaja, MLL Kauhajoki                                      Nuorisovastaava, MLL Kauhajoki

Lisätiedot:

mllkauhajoki@gmail.com p. 044 766 7585

http://www.mll.fi/kauhajoki

http://www.facebook.com/mllkauhajoki

http://www.mll.fi/kasvattajille/kaveriviikko/

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *