Kurikka

Hyvä asua, elää, opiskella ja yrittää!

Kurikka

Kurikassa on hyvä asua, elää, opiskella ja yrittää. Kurikassa asutaan onnellisessa ja turvallisessa ympäristössä. Kaupunki tarjoaa kuntalaisilleen monipuoliset ja laadukkaat palvelut.

Monipuoliset harrastusmahdollisuudet takaavat Kurikassa virikkeellisen toimintaympäristön niin lapsille, nuorille, vanhuksille kuin työikäisillekin.

Uimahalli Molskis, jäähalli, tennishalli, palloiluhalli Monnari ja Jurvan liikuntahalli kuntosaleineen, motocross-rata ja iso urheilukeskus, johon kuuluvat jalkapallo- ja yleisurheilukentän lisäksi pesäpallokenttä ja kaksi tenniskenttää, tarjoavat mielekkäitä vaihtoehtoja liikunnan ystäville. Useista alueen kylistä löytyy viihtyisät virkistysalueet uima-altaineen.

Omat tasokkaat harrastuspaikat löytyvät myös mm. hiihtäjille, ampumahiihtäjille, ratsastajille, jousiampujille, telinevoimistelijoille ja autourheilun ystäville. Kurikan tunnettu Eira Nevanpään Taideliikuntakoulu tarjoaa tasokasta opetusta akrobatian, sirkuksen, tanssin sekä näyttämötaiteen osa-alueilla.

Luonnonhelmassa viihtyvät saavat nauttia puolestaan monipuolisista patikkareiteistä, esimerkiksi suositulla Kurjen kierroksella Rajavuori–Levaneva–Pässilä -reitistöllä sekä Niinistön alueella.

Kulttuurin ystäville on tarjolla teatteria ja vaihtuvia näyttelyitä. Kaupungista löytyy myös korkeatasoisia museoita, monipuolinen kansalaisopisto ja musiikkiopisto sekä laadukkaat kirjastopalvelut. Tapahtumista Haku Päällä -festivaali lienee suosituin. Kesän perinteiset markkinat kuuluvat myös asiaan.

urheilukenttä