Kristian Peltoniemeltä seikkailukirja pohjalaismaisemissa

Kristian Peltoniemi, olet kurikkalainen kirjoittaja. Sinulta ilmestyi keväällä ensimmäinen kirjasi, jonka nimi on II etsivää ja salaperäinen luola. Mistä kirja kertoo?

Se on seikkailukirja Karijoen maisemissa. Siinä on kaksi perhettä, joista toinen tulee lomalle Suomeen toisen perheen luo. Toisen perheen lapsi kaapataan ja seuraavana aamuna hänen kaverinsa lähtee etsimään häntä. Mutta hänetkin kaapataan, mikä tapahtuu kirjassa itse asiassa aika monta kertaa.

Suomalainen perhe asuu Vaasassa, mutta kirjan tapahtumat sijoittuvat suurimmaksi osaksi Karijoelle Susiluolalle, jonka alla on kirjassa kaikenmoisia rikkauksia. Välillä pojat ovat vanhassa tehdasrakennuksessa vangittuina ja välillä tapahtumat sijoittuvat toisen pojan kotiin.

K Peltoniemi Susiluolla Kuva P PeltoniemiMikä Susiluolassa kiinnostaa, miksi se on kirjan tapahtumaympäristönä?

Susiluola on hieno paikka. Se on nimenomaan luola, eikä mikään tavallinen paikka. Olen käynyt siellä retkellä ja olisi ollut jännää mennä luolaan sisälle.

Olet 10-vuotias. Kirjoitit tarinan ensin kahteen ruutupaperivihkoon. Mikä Sinua kannusti kirjoittamiseen?

Olin jo 8-vuotiaana aikonut kirjoittaa kirjan, mutta silloin ei vielä ollut ideoita. Kyllä sekin aineisto on varmaan jossain tallella, irrallisilla sivuilla. Ehkä jatkan siitä joskus.

Tähän kirjaan tuli idea, kun kävin retkellä Susiluolalla, kivipelloilla ja Iso-Kakkorin vuorella viime syksynä. Kirjoittaminen alkoi siitä ja kirjoitin noin neljä kuukautta. Vihkoista siirsin tekstin myös koneelle.

II etsivää ja salaperäinen luola etukansi nMillaisen vastaanoton etsiväkirjasi on saanut? Keneltä olet saanut palautetta?

Kirja on saanut hyvän vastaanoton. On kehuttu, että se on jännittävä ja on sitä sanottu pelottavaksikin. Palautetta on tullut koulukavereilta ja opettajilta koulusta, ja ystäviltä. He ovat sanoneet kirjaa hyväksi. Sitä ovat lukeneet samanikäiset kuin minä ja aikuisetkin, oikeastaan kaikenikäiset.

Kirjastossa oltiin innoissaan ja ihmeissään. He olivat hämmästyneitä, kun kuulivat kirjan kirjoittajan iän.

Halusit kirjaan nimesi eteen kurikkalainen-sanan, miksi? Mitä kurikkalaisuus Sinulle merkitsee?

Moni ei varmaan tunne ennestään. En ole kotoisin pääkaupunkiseudulta, niin kuin monet kirjailijat ovat. Kurikka merkitsee minulle kotia ja asuinpaikkaa. Täällä on rauhallista ja mukavaa. – P. P.

Viite:

Peltoniemi, Kristian (2015). II etsivää ja salaperäinen luola. Seikkailu Suomessa. Kurikka: Valmiixi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *