Kehittämisideakilpailu keräsi useita kymmeniä ideoita eri puolilta Suupohjaa

Kehittämisideakilpailu keräsi useita kymmeniä ideoita eri puolilta Suupohjaa
SEUTUSARJAN KÄRKEEN NOUSIVAT JOET
Kuntakohtaisesti palkituissa ideoissa korostuivat liikunta ja puistot
Ensimmäistä kertaa järjestetty Suupohjan kehittämisideakilpailu keräsi kymmenittäin sekä kuntakohtaisia että koko aluetta koskevia ideoita.
-Kiitämme kaikki osallistujia myönteisen vireen nostattamisesta omaan kuntaan ja koko Suupohjaan, sillä vain aktiivisuudella ja toimeliaisuudella voimme pärjätä, sanovat hallituksen puheenjohtaja Petri Piipari Leader Suupohjasta ja elinkeinojohtaja Olli Forstèn Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymästä.

Suupohjan kehittämisidea –kisassa oli viisi kuntakohtaista sarjaa ja lisäksi seudullinen Suupohja-sarja. Kehitysidean toteuttamisella haettiin myönteistä vaikutusta yhteen tai useampaan kilpailualueen kuntaan. Tuomaristossa olivat mukana Olli Forstèn SEK:stä ja hallituksen puheenjohtaja Petri Piipari Leader Suupohjasta sekä alueen kuntien edustajat. Tuomaristo kiinnitti huomiota erityisesti idean toteuttamiskelpoisuuteen, vaikuttavuuteen ja uutuusarvoon. Tuomariston päätökset syntyivät yksimielisesti.

Näe joet!
Seudullisen sarjan voitti teuvalainen Tanja Nisula-Koivisto ehdotuksellaan Näe joet! Siinä alueen jokien virkistyskäyttö ja hoitotoimenpiteet nostetaan monipuolisesti esille. Ehdotuksessa ovat mukana mm. jokirannoilla laiduntavat eläimet, synnytettävät melonta- ja pyöräilyreitit sekä kauniit jokisillat.

Kauhajoen sarjan voitti Jyrki Kuusisto ehdotuksellaan kaupungin keskustaan rakennettavasta maauimalasta. Kuusiston ehdotuksessa keskusta-alueen kesäuintia vauhdittamaan rakennettavan maauimalan luontevin sijoituspaikka olisi Virkun takapiha, lähellä jokirantaa tai Sotkan liikuntapalvelujen yhteydessä.

Karijoen sarjan voitti 10-vuotias koululainen Aarni Savolainen. Hänen ehdotuksensa mukaan koulun vieressä olevaa isoa nurmikenttää voisi tehdä viihtyisämmäksi lisäämällä istutuksia ja penkkejä.

Teuvan sarjan voitti Veli-Matti Haapala ideallaan kunnan keskustaan rakennettavasta lähiliikuntapuistosta. Se tarjoaisi nykyaikaisia kehon omalla painolla toimivia ja vastustavia laitteita sekä kiinteitä telineitä.

Isojoelta ja Kurikasta ei tällä kertaa palkittu voittajaa.

-Kilpailu tuotti toimiviksi arvioituja ideoita seutukunnan aluekehitystyöhön, mm. joukkoliikenteen ja luontomatkailun edistämiseen, sanoo kilpailun sihteerinä toiminut kehittämiskoordinaattori Paavo Laaksonen.

Kaikille avoin Suupohjan Kehittämisideakilpailu järjestettiin 7.10.-8.11.2015

LISÄTIETOJA: kehittämispäällikkö Hanna-Leena Pihlajaniemi, puh. 040 536 8404
kehittämiskoordinaattori Paavo Laaksonen, puh. 040 653 1913

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *