Kauhajoen kansalaiopiston kevään kursseja

omenat

Kauhajoen kansalaisopiston kevään 2016 opetusohjelmassa on yli 90  kurssia. Eniten ohjelmassa on kädentaitokursseja, seuraavaksi tietotekniikkaa  sekä liikuntaa.  Syksyn 2015 aikana opistossa opiskeli 1482 henkilöä 276 eri kurssilla. Monet osallistuivat useammalle kuin yhdelle kurssille. Kaikkeen kaikkiaan opisto tarjoaa lukuvuodessa noin 8000 opetustuntia opiston toimialueella Kauhajoella, Karijoella ja Isojoella.

Kevään uudet kurssit käynnistyvät pääsääntöisesti 18.1.2016 alkavalla viikolla. Lyhyt- ja viikonloppukursseja alkaa pitkin kevättä ihan toukokuulle asti.

Liikuntaa ja luontoa

Jooga-, liikunta- ja venyttelykurssit ovat hyvin suosittuja opiston opiskelijoiden keskuudessa.  Tänä keväänä tarjoamme ihan uutena Asahia ja Hatha joogaa heti aamutuimaan. Aamu Asahia kokeiltiin jo syksyllä pienen ryhmän toiveena ja se saikin heti myönteisen vastaanoton.

Virkisty vihreällä -kurssilla on tarjolla puutarhaterapiaa, joka perustuu Green coaching ajatteluun ja menetelmiin. Tavoitteena on voimavarojen lisääminen, läsnäoloa ja uusia näkökulmia elämään luontoa ja luonnon elementtejä hyödyntäen. Kurssilla on toiminnallisia harjoituksia sekä rentoutus- ja mielikuvaharjoituksia sisätiloissa ja ulkona.

Jokakeväisten lintukurssin lisäksi luontoon voi nyt lähteä myös Kameran kanssa luonnossa -kurssilla. Siinä etsitään uusia kuvakulmia erilaisissa maisemissa kuten lumiretkellä, hämärän rajamailla, metsässä ja kallioilla, vesimaisemassa, kulttuurimaisemassa ja pelloilla.

Kädentaitoja

Käsillä tekeminen on monelle nyky-yhteiskunnan jäsenelle rentoutumisen ja luovuuden lähde, joka auttaa jaksamaan arjessa. Yhä useamman työssä ei jää mitään konkreettista, näkyvää jälkeä, siksi on mukavaa valmistaa itselle tai ystäville erilaisia tuotteita.

Kansalaisopiston laajassa kädentaitojen kurssivalikoimassa löytyy jokaiselle jotakin peruskursseista vaativampiin kursseihin ja pehmeistä materiaaleista koviin materiaaleihin. Monet kurssit ovat lyhytkursseja ja viikonloppukursseja, jolloin voi keskittyä tekemiseen pidemmäksi aikaa ja siten saada myös enemmän valmista aikaiseksi.

Syksyllä alkanut kansallispuku ja feresit -kurssi saa jatkoa. Opistolla on oma blogi Taide ja taito ja sieltä löydät mm. juttua siitä, mitä Kansallispukukurssilla on tehty. Muutenkin opisto käyttää yhä enemmän sosiaalista mediaa eli Facebookia ja Blogia tiedottamisessa ja viestinnässä.

Pehmeiden materiaalien kursseilla voi lisäksi virkata ja neuloa, valmistaa lukkokukkaroita, tehdä klipsutöitä, painaa kangasta, uusiokäyttää kahvipusseja ja valmistaa koruja kierrätysmateriaaleista.

Uutuutena mainittakoon Pihagrilli muuraten -kurssi. Toukokuussa alkavalla muurauskurssilla grilli muurataan siirrettävälle alustalle ja sen voi siis siirtää omalle pihalle.

Lisää uutuuksia

Musiikkipuolella opetellaan viulun soittoa ryhmässä. Tätä kurssia opistolta on toivottu. Kokeiluna on myös Aikuisten bändikoulun viikonloppukurssi ja Äänenhuoltoa laulajille.

Helppoa videoeditointia ja Valokuvat kirjaksi – kursseilla laitetaan niin liikkuvia kuin tavallisiakin kuvia järjestykseen.

Lapsille, nuorille ja perheille kursseja

Perinteisesti opiston opiskelijat ovat aikuisia, mutta tarjontaa on myös nuorille varsinkin Lasten ja nuorten taidekoulussa, joka antaa taiteen perusopetusta yleisen oppimäärän mukaan kuvataiteissa, käsityössä ja musiikissa. Tavoitteena on kuitenkin houkutella uusia ikäryhmiä mukaan toimintaan.

Isän ja lapsen yhteinen keramiikkakurssilla, jolla valmistetaan lahjoja äitienpäiväksi, toteutuu huhtikuussa.

Kesäkuun alussa ovat taas lasten ja nuorten taidepainotteiset kesäkurssit.  

Tietotekniikkaa, Googlea ja somea

Kevään ohjelmassa on kolme pilvipalveluihin liittyvää kurssia. Google tarjoaa paljon muutakin kuin hakukoneen. Niiden käyttöä opetellaan Modernit pilvipalvelut – Googlea pehmeästi kurssilla. Seuraavalla Googlen -kurssilla voi tehdä omat nettisivut itselle, yritykselle tai esim. yhdistykselle. Huhtikuun kurssilla perehdytään mm. Facebookiin ym. Sosiaalinen media yksityiskäytössä, viestinnässä ja markkinoinnissa -kurssilla.

www.kauhajoki.fi/kansalaisopisto

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *