Karijoki

Väljyyttä ja luonnonläheisyyttä asumiseen!

Karijoki

Karijoki tarjoaa asukkailleen väljyyttä ja luonnonläheisyyttä asumiseen sekä mutkattoman henkisen ympäristön yritystoiminnalle.

Karijoki (ruotsiksi Bötom) sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Karijoen ja Teuvanjoen laaksoissa Lapväärtinjoen pohjoispuolella. Viljavien peltoalueiden ohella kunnassa on laajat metsä- ja suomaastot. Pohjalaisena maaseutukuntana Karijoki tarjoaa asukkailleen väljyyttä ja luonnonläheisyyttä asumiseen sekä mutkattoman henkisen ympäristön yritystoiminnalle. Karijoki kuuluu Länsi-Suomen lääniin ja on yksi Suupohjan seutukunnan neljästä kunnasta.

Karijoella on tarjolla mielenkiintoisia matkailukohteita. Kuuluisin kohde lienee Susiluola, joka löydösten perusteella on Pohjoismaiden vanhin asuinpaikka. Susiluola sijaitsee Karijoen ja Teuvan alueella kulkevan Muinaisvuorten reitistön eteläisessä päässä. Reitistöt sopivat monentasoisille luonnossa liikkujille. Reittien varsille sijoittuvat laavut, kodat ja kämpät tarjoavat mahdollisuuden levähtämiseen ja eväiden syömiseen elävän tulen äärellä. Monet näistä reiteistä ovat talvella latuina.

Kuntoiluun ja urheiluun on tarjolla monipuolisia mahdollisuuksia ja tasokkaat puitteet: pesäpallo-, tennis-, jalkapallo- ja yleisurheilukentät, ratsastusmaneesi ja -maastot, kuntosali, kaukalo, frisbeegolf, valaistuja kuntoratoja jne. Paikallisen urheiluseuran ( www.karijoentappara.com ) kuusi lajijaostoa ovat ammunta, cheerleading, mäkihyppy, yleisurheilu, pesäpallo sekä kuntoliikunta. Uimassa voi käydä idyllisen Peurajärven uimarannalla ja Myrkyn kylän vapaa-ajankeskuksen upeassa uima-altaassa.

Karijoelta ja Myrkystä löytyy myös museoita. Kesäsunnuntaisin Karijoen kotiseutumuseossa on viikoittain vaihtuva ohjelmatarjonta, esimerkkeinä vohvelitarjoilu, zetorkyyditys, runonlausunta ja lauluesitykset. Kunnan kulttuuritarjonnasta vastaa kulttuuritoimi ja etenkin keväisen Karijoki-viikon aikana ohjelmaa on runsaasti.Kunnasta löytyy myös mainiot kirjastopalvelut.

Majoitusvaihtoehdoissa on Karijoen alueella tarjolla paitsi mökki- että myös maatilamajoitusta. Erikoisuutena mainittakoon mökkikylästä löytyvä maasavusauna. Aktiiviset yhdistykset ja järjestöt pyörittävät vuosittain toistuvia tapahtumia kuten esim. kevätmarkkinat, juhannuskokko, rompepäivä, Paul Norrback-konsertti ja Pyhäinpäivän soitot.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA