Wanha kunnantupa Karijoella uusii ilmeensä

Syysauringon paisteessa Karijoen vanhan kunnantalon raikas keltainen värisävy pääsee kauniisti edukseen. Karijoen keskustassa sijaitsevaan taloon on loppukesän aikana vaihdettu ulkovuoraus ja samalla se sai uuden maalipinnan.
Idyllisen rakennuksen seinät ovat kuulleet monta tarinaa. Talossa on 1900-luvun alkupuoliskolta lähtien ollut monenlaista toimintaa. Siellä ovat kokoontuneet erilaiset yhdistykset ja lautakunnat.  Rakennuksessa on toiminut hammaslääkäri, kansanhuolto, Säästöpankki, kirjasto, postitoimisto sekä kunnanvirasto. Vuonna 1957 jopa presidentti Kekkonen on vieraillut kunnantuvan valtuustosalissa.

Sivulle 4_Karijoki_Wanha kunnantupaKarijoen kunnanviraston siirryttyä nykyisiin tiloihin vuonna 1997, wanhalta kunnantuvalta alettiin vuokrata ulkopuolisille toimistotiloja. Nykyisin talossa sijaitsee Isojoen-Karijoen metsänhoitoyhdistyksen toimisto sekä Karijoen Susiluolan opastuskeskus. Vaikka talon perinteinen ulkokuori on säilytetty perinteisenä löytyy sisältä nykyaikaiset palvelut kuten valokuituliittymä. Edullisia vuokratiloja voi kysyä Karijoen kunnanjohtajalta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page