Uutta potkua senioriväestön mobiilipalveluihin

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän digihankkeet  ERUDITE sekä Digitaalinen maaseutu ovat aloittamassa mobiilipalvelupilottia, joka tähtää alueen senioriväestön hyvinvoinnin parantamiseen. Hankkeiden lisäksi pilottiin osallistuvat Kauhajoen Vanhaintuki Ry, sivistystoimi sekä seurakunta. Varsinaisena palveluna pilotissa testataan Anvia Akkunaa, joka on helppokäyttöinen, erityisesti vanhuksille suunniteltu hoiva- ja ajanvietepalvelu, jota voidaan käyttää mobiililaitteilla sekä televisiolla. Akkuna mahdollistaa mm. hyvälaatuiset kuvapuhelut vahvalla tietoturvalla ja tuo käyttäjilleen myös räätälöityä videosisältöä – livenä sekä tallenteena.

epliitto_akkuna_tabletti_netti Anvia Akkunan helppo käyttöliittymä on suunniteltu varta vasten seniorikäyttäjiä ajatellen.

 

 

Kauhajoen Vanhaintuki Ry:n toiminnanjohtajan Tiina Rauhalaakson mielestä pilotissa Akkuna tarjoaa Vanhaintuen asukkaille paljon hyviä testattavia käyttökohteita:

–    Lähdemme mielenkiinnolla mukaan yhteiseen kokeiluun. Digitaalisten palveluiden avulla voivat asukkaamme osallistua tapahtumiin, joihin heikentyneen toimintakykynsä vuoksi eivät muuten kykenisi. Helposti käytettävien yhteyksien avulla asukas voi myös jakaa arjen kuulumisia läheisten ja omaisten kanssa, Rauhalaakso toteaa.

Pilotti käynnistetään helmikuun aikana ja sitä on tarkoitus jatkaa vuoden 2017 lokakuun loppuun asti.

Lisätietoa:
Hanna Hirsimäki, projektipäällikkö, ERUDITE, puh. 040 183 7591
Esa Ylikoski, projektipäällikkö, Digitaalinen maaseutu, puh. 040 183 7906

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page