Teuvan kouluremontti valmis-seudulle uusi 252-paikkainen auditorio

Teuvan yhtenäiskoulun ja lukion peruskorjaushanke on saatu päätökseen. Tänä syksynä yläkoululaiset ja lukiolaiset pääsivät aloittamaan lukuvuoden uusituissa tiloissa, kun remontin toinen vaihe valmistui. Alakoululaiset ovat käyneet uusituissa tiloissa koulua jo keväästä 2014 asti. Tällä hetkellä koko rakennuksessa opiskelee 260 alakoululaista, 197 yläkoululaista sekä 72 lukiolaista. Koulun pihapiirissä on aloittanut lisäksi uusi Eskaritalo, jonne kaikki kunnan esikouluikäiset lapset on koottu esiopetukseen. Tänä vuonna esioppilaita on 53 ja myös he kuuluvat yhtenäiskoulun oppilaisiin. Henkilökunta mukaan lukien koulun alueella liikkuu siis päivittäin 650 innokasta touhuajaa.

Sivulle 3_Teuva_kuvaPeruskorjaushanke on ollut pitkä prosessi, joka lähti liikkeelle jo vuonna 2007. Hanke on tullut maksamaan kunnalle 15 miljoonaa euroa. Kustannus on nähty toisaalta välttämättömänä vanhentuneiden tilojen takia, mutta myös arvovalintana panostaa tulevaisuuteen sekä teuvalaisiin lapsiin ja nuoriin. Tilojen suunnitteluvaiheessa on otettu kattavasti huomioon myös käyttäjien tarpeet ja kokemukset. Siten on taattu laadukas ja toimiva lopputulos.

Yhtenäiskoululla ja lukiolla on yhteisinä tiloina mm. ruokasali, taito- ja taideaineiden luokat sekä liikuntasali. Uudistuksen on kokenut myös auditorio, joka 252-paikkaisena tekniikaltaan päivitettynä tilana lienee yksi Suupohjan moderneimmista saleista. ”Sali on todella komea ja soveltuu hienosti isompien kokousten tai koulutusten pitopaikaksi. Varmasti myös konsertit toimivat tässä tilassa erinomaisesti nousevan katsomon ja lavalla olevan flyygelin ansiosta.”, toteaa yhtenäiskoulun rehtori Reijo Sjöblom tyytyväisenä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page